G 99 i Norway cup – siste 2 kamper

DIF gutter 99-siste dag av Norway Cup

Etter at laget hadde slappet av på torsdag var vi tilbake på Ekeberg Sletta på fredag for å spille de to siste kampene.  Det hadde regnet en del både torsdag og fredag, og banene var derfor mer gjørme enn gress.  Etter mange kamper tidligere i uka var nok bena også litt tunge, men med den vanlige og alltid engasjerte supporter gjengen i ryggen, var laget fast bestemt på å gi alt i de to siste kampene.

En ekstra inspirasjon var det nok at Karsten hadde kjørt fra Kristiansand for å rekke kampen. Han hadde brukt kløkt på E-18, og hadde lurt både UP og fotobokser, og kom til Oslo uten et forelegg i bagasjen selv om snitt hastighetene antagelig hadde vært betydelig over fartsgrensa.
Vålerenga var første motstander, og laget fra Oslo Øst hadde allerede spilt noen kamper i gjørmehavet, og var derfor bedre forberedt på det som ventet. DIF kjempet, og var farlig frempå flere ganger, men ballen ville ikke i mål. Vålerenga var farlige foran mål, og klarte til slutt å vinne kampen 3-0. Neste gang vi møter Vålerenga er respekten litt mindre, og da drar vi seieren i land gutter!
Før siste kamp mot Hauketo var det shopping for både barn og foreldre, og Erling Landsverk fikk kjøpt seg nytt treningsantrekk. Når han fikk på seg de nye klærne så han ut som Dikemarks svar på Andre Agassi. Han blir med dette kåret til årets trendsetter på Ekeberg Sletta.
Siste kamp mot Hauketo ble flyttet fra gress/gjørme banen til kunstgresset. Vi hadde store forhåpninger til at dette skulle være en kamp vi kunne vinne basert på tidligere resultater i Norway Cup. Men som alle vet er en slik sammenligning dårlig oppladning, og vi måtte få laget til å skjerpe seg ordentlig. Kampen var tett, og Hauketo fikk det første målet. Imidlertid har DIF vist seg som et lag som kjemper til dommeren blåser i fløyta, og vi kom tilbake og hadde en ledelse på 2-1. Hauketo utlignet til 2-2, og det var ulidelig spennende. Karsten sto et øyeblikk 10 m unna oss andre med capsen foran øynene, men frykten for tap var ubegrunnet. Vi kom tilbake og vant til slutt 5-2. Kunstgress favoriserer nok denne gjengen som har en teknikk og noen pasningskombinasjoner som bare sees i La Liga. Hvor var talent speiderne fra Barcelona!
Det er vanskelig om ikke umulig å trekke frem noen spesielle spillere etter en uke med kamper, for denne gjengen er et lag som kjemper sammen. Alle står på for hverandre, og det er laget som har vunnet 5 kamper og bare tapt 2. De er gode venner både på og utenfor banen, og har representert DIF på en utmerket måte. Imidlertid, er det noen som skal få ekstra skryt etter en cup uke, må det være de foreldrene som alltid er til stede for å heie på sine barn og hele laget. Mange har vært der på alle kampene, og jeg er sikker på at dette er en ekstra inspirasjon for guttene. Vi må også gi en ekstra honnør til Karsten og hans formidable innsats for dette laget både vinter og sommer. Her er DIF årgang som kommer til å dominere på fotball banen mange år fremover.
Takk for herlig innsats, og kanskje er det ny Norway Cup innsats neste sommer.

Med vennlig hilsen
Ståle