J01 på Norway cup – et eventyr!

Norway cup er verdens største fotballturnering for ungdom og selv om «cup følelsen» ikke blir helt den samme med kjøring t/r Oslo er det en spesiell opplevelse å ha deltatt.

Fjerde og siste kamp var 16-delsfinale mot Høybråten Stovner. Mange foreldre og søsken hadde tatt turen til Ekeberg for å heie frem jentene 🙂
Kampen startet relativt jevnt og jentene var absoultt inne i kampen, men HS fikk et «rotemål» og det stod 1-0 til pause. I andre omgang ville jentene litt mer, men manglet «tenningen» fra Bærumskampen i pøsregnet. Da HS også scoret et tidlig mål, et litt tvilsomt (offside?) mål, et flott langskudd og et heldig frispark ble det tap for et bedre lag denne dagen og Norway cup enventyret er ute for denne gang.

Men en særdeles bra innsats med gruppeseier og A – sluttspill. Selv om stemningen rett etter kampen var litt trykket er det positivt når et av de første spørsmålene er «Kan vi spille i Norway Cup neste år også?». Det tyder på at jentene har hatt det gøy – og det er det viktigste 🙂

Tredje kamp var lokalderby mot Bærum.
Dette er alltid spennende kamper, men denne gang lot ikke jentene det være noen tvil om hvem som er best. Det var innsats og godt pasningsspill gjennom hele kampen. 1-0 etter første omgang og fremdeles noe spenning, men så løsnet det og «spiker’n i Bærum kisten» ble 4-0 scoringen som tatt ut av læreboken med oppspill fra midtbanen, raid på høyre siden og 45 grader inn foran mål der flere ventet og ballen satt der den skulle. Dermed var jentene ubeseiret og avsluttet gruppespillet som puljevinnere!

Denne kampen var også satt opp som»Fair play kamp» av fotballforbundet så det var noe oppmerksomhet både før og etter og intervju i Budstikka. Artikkelen kom i avisen onsdag 29. juli. Kopier denne url og les:

Andre kamp var også kl 0900, denne gang i sol på Furuset kunstgressbane mot Tjøme IL. Jentene var fokusert fra start og scoret tidlig. Mye bra spill av våkne jenter i første omgang, men det ble ikke flere mål før i andre omgang til tross for spillemessig overtak. Jentene bygget opp angrep etter angrep og hadde fine gjennomspill. De kunne scoret flere mål, men det endte 4-0 og tabelltopp i puljen 🙂

Første kamp var «åpningskamp» søndag kl 0900 på Ekeberg mot Rjukan IL hvilket ble en brå overgang for jenter i feriemodus. Vått & kaldt var det og – ihvertfall på sidelinjen 😉

Jentene brukte (som vanlig) ihverrtfall en halv omgang på å våkne, men leverte deretter en bra kamp som endte 1-1, en grei åpning på cup’en.