2006

Langrennstrening sesongen 2015/2016

Velkommen til en ny sesong for langrenn!

Vi har flyttet treningen til tirsdager denne sesongen. Første trening er tirsdag 6.10.15 med oppmøte på Dif- banen fra kl 1800 – 1915.

Husk egnet treningstøy!

Vi vil ha de fleste treningen på Dif banen, men vil også ha mulighet for å flytte treningen til andre steder. Det vil bli gitt beskjed om oppmøtested og tidspunkt i god tid før treningen.

I år har vi opprettet en egen facebookgruppe som heter DIF langrenn 2006. Håper at alle blir medlemmer der, slik at vi har mulighet til å gi beskjeder angående treninger mm og nå alle. På denne siden har alle mulighet til å legge ut aktuell info til gruppen.

Vi vil i år prøve oss på rulleski for de som har lyst. Klubben har ca 10 par junior ski til utlån, så man trenger ikke rulleski i år, hvis ikke dere skal gå på rulleski utover de treningene som er organisert av klubben og derfor ønsker rulleski selv. Det er selvfølgelig også en mulighet til å låne utenom organisert trening ved å kontakte en av trenerne.

I fjor hadde vi en eller to søndager med fellestur.  I år har vi hatt en fellestur som var kjempefin og sosialt. Vi løp/gikk fra Torsløkka og opp til Vardåstoppen. Etter turen ble det bading for de aller tøffeste på Oppsjø og noen avsluttet med en liten styrkeøkt på Torsløkka. Vi vil forsøke å legge inn flere slik fellesturer og gir beskjed om tidspunkt. Her kan hele familien være med!

Søndag 11.10.15 kl 1000 kjører vi en økt på rulleski for de som har lyst til å prøve det. Oppmøte Vardåsen skole. Vi vil stort sett holde oss på skolens område for å øve. Møt opp med hjelm, skistøvler og staver uten trinse, men med pigg.

Når vi har fått oversikt over terminlisten vil vi legge ut aktuelle renn i løpet av sesongen. Vi anbefaler å melde på barna på skirenn. Det er utrolig morsomt og ikke minst sosialt for barna.

I år har vi fått plass til å trene på kunstsnø på Eid. Løypa der er utvidet i år og vil derfor ha større kapasitet. Så fort det blir kuldegrader vil det bli lagd kunstsnø på Eid og vi kan gå på ski. Vi har meldt inn at vi ønsker disse treningene på tirsdager fra 1800 – 1930. Vi vet ikke nå hvilken dag vi får tildelt, da dette må fordeles på flere klubber i Asker. Det vil bli gitt nærmere info om dette.

Vi har stort behov for flere hjelpetrenere. Pr i dag er det Hanne og Thomas som er trenere. Vi har fått med oss Pia Fagernes (mamma til Torkil),men har behov for flere. Til orientering til dere som bruker treningstiden til barna på egentrening, så er det også treningseffekt å være med 9 åringene på trening. For at vi skal kunne klare å holde denne gruppen i gang, så er vi avhengig av at flere stiller som hjelpetrenere. Man trenger ikke binde seg til alle treningen eller ha erfaring selv fra langrenn. Hvis vi er flere er vi ikke så sårbare hvis noen av oss ikke kan stille på trening.

Det er et ganske stort sprik på ferdighetene på barna og for at alle skal få en god opplevelse på treningen er vi avhengig av flere hjelpere.

Følg facebookgruppen DIF langrenn 2006

Hilsen

Trenerne

Hanne og Thomas