DIF jenter 96 på Sommarland Cup 5.-6-juni

30 forventningsfulle DIF-96 jenter reiste fra Vardåsen skole kl. 1700 på fredag ettermiddag for å måle sine fotballferdigheter på Sommarland Cup i Bø. Vi stilte med to lag i cupen, og alle var motiverte for en topp helg i hjertet av Telemark. Noen foreldre hadde sendt bekymringsmelding på SMS til laglederne om at deres barn ikke var 100% friske, men det var ingen sykdom å se når jentene hadde kommet på bussen.
På lørdag spilte DIF 96-2 mot Sandefjord Ballklubb, og kampen var tett og hard. DIF jentene spilte sin beste kamp for året, og var farlig frampå flere ganger, men Sandefjord drog seieren i land. Bittert med et tap i en kamp hvor våre jenter var fullt på høyde med motstanderen, og hvor den nødvendige flaksen ikke var på deres side. Men det var en opptur at jentene kjemper jevnt med Sandefjord gjennom hele kampen.

DIF 96-1 vant sin første kamp mot Eidsvåg med 2-0. Vi var det beste laget, men Eidsvåg var farlig frempå i 2. omgang. Jentene kjempet imidlertid tappert gjennom hele kampen, og kunne juble for seier. I andre kamp for dagen ble det tap 4-1 mot Fjellhammer. Om det var Carpe Diem eller noen kjekke gutter som overnattet på Bø Videregåande Skule som forstyrret konsentrasjonen er vanskelig å si, men jentene var ikke helt med.

På kvelden var det Sluse Rock i Lunde med både Alexander Rybak og Carpe Diem på scenen. Det ble litt kaldt på kvelden, så med shorts og lett bluse begynte noen å fryse. Jentene skulle ha hørt på lederne, som alle har erfaring fra forsvaret og knappetelt, og som sa at de burde tatt på seg langbukse og en varm genser.

På søndag spilte DIF 96-2 mot Havørn og tapte 6-0. Jentene var nok litt slitne etter lite søvn, men sto på. Etter to kamper var det slutt på turneringen for laget, og dagen kunne nytes i deilig sommervær i Sommarland med bading og spising av is.

DIF 96-1 hadde en ”vinn eller forsvinn” kamp mot Hauger. Hauger ble knust 4-0, og jentene vant komfortabelt. Tror Hauger var svimle etter å ha blitt brukt som ”rundingsbøyer” i denne kampen. DIF 96-1 var nå videre til semifinalen hvor vi møtte Havørn som tidligere på dagen hadde spilt mot DIF 96-2. I denne kampen ble det 0-0, men vi var videre til finalen på flere hjørnespark.

I finalen møtte vi igjen Fjellhammer som vi tapte for dagen før. Jentene var slitne, men mobiliserte sine siste krefter og presset kraftig i 1. omgang. I andre omgang kom Fjellhammer mer med i kampen, men det sto 0-0 etter ordinær tid. Det var så to ekstraomganger, men ingen mål i disse heller. Siden det ikke var noen hjørnespark eller mål, måtte seieren avgjøres på myntkast. Vi tapte dette, og ble offisielt nummer 2 i finalen selv om vi var vel så gode som Fjellhammer. Ingeborg, som kaptein, måtte ta ansvar for å velge kron eller mynt, var lei seg etterpå, men vi måtte trøste henne med at her var det bare flaksen som regjerte. Hanne H. Hammer fikk prisen som beste spiller i finalen. Kjempebra! Etter mange vinterøkter i minusgrader på Risenga, var dette beviset på at trening gir resultater.

Det var en fin helg med 30 fantastiske positive og snille jenter. Lagånden er styrket, og dette er en gruppe som representerer DIF på en utmerket måte. Bra jobba jenter!

Mvh

Trenere og oppmann