G95 Kampen vi burde og skulle vunnet

Heggedal 5 – Dikemark 4, Gjellum kunstgress

En meget spennende og underholdene kamp for tilreisende bortesuportere (Vi savner taktfaste heiarop i medgang og motgang, det kan være med å vippe kamper i riktig retning). Vi ser raskt i første omgang at dette er en kamp vi vil være med å prege. Før kampen var vi enige om at vi skulle forsøke å holde ballen mest mulig langs bakken, kjøre på med to touch og enkle korte pasninger til nærmeste mann. Dette fungerte til tider helt etter planen.

Tomas viser styrke som spiss og har to store målsjanser de første ti minuttene. Første omgangs store høydepunkt er når Johannes eksploderer på venstrekanten, løper fra alt og alle med ball i beina og legger inn en ferdigscoret pasning inn til Kolbjørn som sikkert setter ballen i tomt mål 1 – 0. Så starter utfordringene. Vi får tre mann som signaliserer at de vil ut i løpet av noen minutter. Johannes (hold), Tomas (vondt i nakken etter en stygg felling på høyrekanten) og Magnus S med en kranglete legg. Magnus S innehar stor fotballforståelse og skaper ro og trygghet når han styrer bakre firer. Vi sliter med å holde posisjonene etter at han går ut. Vetle og Stian jager ball, de jobber og jobber på topp hele omgangen. Innsatsen betales med en flott scoring av Vetle. 2 – 0. Da tror jeg vi skal kontrollere inn, men den gang ei. Vi blir for ivrige etter flere mål, står høyt jobber som enkeltspillere og vips så er det 2 – 2.

Heggedal får en tidlig scoring i andre omgang, men Johannes utligner etter et par minutter med et langskudd fra sikkert 35m. Jeg har vel sakt at det ikke er mulig å score fra den avstanden, men Johannes kan. Like etter går Johannes av banen med skade igjen, denne gangen viser det seg å være mye mer alvorlig en hold. Røket muskel i leggen betyr ute resten av vårsesongen. Vi kommer til å savne Johannes sin hurtighet og styrke ute på banen. Han er for øvrig også en av tre «faste» målvakter. Nå blir belastningen større på Colin og Mats de neste 6 rundene. Kampen vipper, Heggedal har noen store målsjanser. Daniel og Magne eier til tider midtbanen og det offensive trykket blir helt klart mye større så fort Kolbjørn er på banen igjen litt uten i andre omgang. Ti minutter før slutt leder vi helt fortjent 3 – 4 (synes en partisk trener) etter mål av Mats som prøver seg som spiss. Nå skal vi igjen bare kruse inn og sikre tre velfortjente poeng.

Nok en gang blir vi alt for ivrige etter å lage flere mål vi ikke trenger. Både midtbaneleddet og forsvarsleddet glemmer å jobbe sammen som lagdeler. Vi ligger ikke på linje som avtalt og det blir store rom og åpninger for Heggedal å jobbe i noe de utnytter. De produserer sjanse på sjanse uten at vi klarer å justere oss inn. I denne perioden er det kun en meget god spiss for anledningen plassert i mål som holder oss inne i kampen. Til slutt må Colin se seg nødt til å plukke ut ballen to ganger fra eget nett og tapet er et faktum. Det ropes på offside ved disse scoringene. Tror kanskje minst en av dem var det, men uten linjemenn er dette vanskelig for dommeren. Vi skal ikke skylde på dommeravgjørelser her. Neste gang vi leder en kamp skal vi være litt smartere, jobbe i lagdeler og være tålmodige når vi angriper så henter vi hjem tre poeng.

Vi skal jobbe med flat firer og hurtig press på treningene frem til sommerferien, blir bra dette…