J1996-1: Knepent 3-4 tap for Ready 26.mai

Flyten mangler ennå for 96-jentene.
Etter tap i de siste kampene mot lag som vi visste er et hakk hvassere enn oss, hadde vi visse forventninger til seier i kveldens kamp mot Ready på Borgen kunstgress. Fint spillevær med sol og ca 15 grader var en fin ramme for kampen, selv om vi pga sykdom var redusert til 12 spillere.

Og det hele begynte perfekt. Ready var ikke særlig ready da Marthe H. gjorde et fint fremspill til Hanne H. som for anledningen spilte spiss. Hun tok med ballen inn i 16-meteren og ventet akkurat passe lenge før hun satte ballen i mål – en fin scoring og en god start. Men så snudde det umiddelbart. Ready fikk 1-1 på en litt heldig måte minuttet etter, og gikk opp til 1-2 i det 6.minutt. Dette var en kalddusj for våre, men vi kom fint inn i kampen og dominerte siste halvdel av omgangen, dog uten noen kjempesjanser eller mål. Det var frustrerende da Ready kontret inn 1-3 like før pause.

Vi hang litt med nebbet både blant spillere og trenere i pausen, men hadde likevel en god følelse mht. å snu kampen. Andre omgang begynte rimelig jevnt, og ikke med det gode spillet vi vet vi kan. Det tæret derfor på moralen da Ready fikk 1-4, igjen litt heldig da ballen gikk via en av våre og inn i eget mål.

Det var kanskje det som skulle til for at vi våknet, og innsatsen løftet seg flere hakk. Vi øynet håp da Mathilde ble dyttet overende i feltet. Hun tok selv straffen, men ballen suste over tverrliggeren. Dette ble symptomatisk for de forspilte sjansers omgang. Vi produserte en rekke store sjanser uten å få ballen i goalen, men kom til 2-4 da et innlegg fra Hanne H fant Ingeborg som styrte ballen inn ved stanga – fin goal. Vi la da om til 3-4-3 og satset alt fremover, skapte mange sjanser, men håpet var ute selv om Mathilde skjøt hardt fra skrått hold via keeper og i mål minuttet før slutt. 3-4 endte det dermed.

Ready var et rimelig bra lag, men samtidig et lag vi bør hamle opp med. På den positive siden kan vi likevel notere bra kantspill med påfølgende innlegg – denne gang ved Marthe H. og Hanne H. På sentral midtbane var vi best – særlig ved Kristine K, og Ida ruvet i midtforsvaret.

Forbedringsområdene kan vi dele i to: 1. Tørre å spille mer sammen – flere trekk, renere treff på ballen/mer presisjon, og sette sjansene. Alt dette klarer vi bedre på trening, men må øve mer for å få det til i kamp.

2. Vi blir slått «uten ball» – lagene vi møter er tøffere fysisk i duellspillet, og vi er ikke aggressive nok på motstander. Dette vet vi, og her må jentene være mer konsentrert og ta ansvar selv.

Vi er litt skuffet over tap på en dag der vi skulle vise hva vi kan, men samtidig blir et fotballresultat fort historie. Vi øver videre frem mot en forventningsvis tøff match mot Haslum på DIF-banen mandag 31.mai. Det blir mange kamper fremover, og vi får snart ut vårt potensiale.

Takk til trofaste supportere. Takk for kampen til Ready, og til den unge dommeren som klarte seg fint.