96-jentene spilte OBOS Cup-kamp i helgen

J96 spilte i helgen 2.runde i OBOS Cup. Dette er en cupturnering etter utslagsmetoden for Oslo fotballkrets. Vi hadde ikke kjempeflaks med trekningen iom at vi skulle møte Bjørndal, som etter halvspilt serie leder den andre 1.divisjonsavdelingen i kretsen.

Og Bjørndal ble et nummer for store for våre jenter, med sluttresultat 1-4. Likevel var dette en god kamp fra DIFs side, der vi matchet Bjørndal i lange perioder. Starten kunne likevel vært bedre, da Bjørndal fikk 1-0 etter bare et par minutter etter ping-pong inne i feltet der vi ble for passive. DIF jobbet seg inn i kampen og det er bra å se at vi tør å bruke fysikken mer enn tidligere i sesongen, og matchet et fysisk sterkt Bjørndal-lag. Nå hadde gjestene et visst overtak, og fikk en litt heldig 2-0 scoring. DIf fikk et noen gode muligheter på cornere og frispark, men lyktes ikke med det siste trekket. 0-2 til pause.

I 2.omgang hadde også Bjørndal ballen mest, men DIf klarte også å etablere spill på Bjørndals halvdel. En ganske jevn omgang, men der Bjørndal scoret på et fint frispark fra 17 meter og la på til 4-0 etter rundt 20 minutter. Med 7-8 minutter igjen startet Amalie fint på et gjennomspill og fikk en tå på ballen før keeper, og dermed straffe til DIF. Mathilde scoret sikkert fra merket. Så sluttet det 1-4. Fortjent seier til Bjørndal som blant mange gode spillere hadde to meget sterke sentrale midtbanespillere. Positivt for DIf var imidlertid at vi jobbet bra og var gode i duellspillet, noe vi har terpet mye på.  Noen frispark imot måtte vi tåle. Videre klarte vi å komme høyere i banen enn vi har klart mot de beste tidligere. Igjen fikk vi en goal, og har fortsatt scoret i samtlige kamper denne sesongen. Bra. Alltid vanskelig å fremheve noen, men Ida var igjen en bauta i vårt midtforsvar.

Takk igjen til mange supportere, og til Ola som dømte en god kamp. Vi ønsker Bjørndal lykke til i neste runde, og ikke bli overrasket om de når langt opp i turneringen.

For DIFs del avsluttes seriespillet for sommeren med kamp på DIF-banen ons 16.6 mot Øvrevoll/Hosle. Kampstart 20.00. Oppmøte 19.15