DIF J96/97 – Norway Cup dag 3

Dag 3 (tirsdag) ble en tettpakket dag med 2 NC-kamper, lagfotografering, omtale i Budstikka, grillfest og kamp mellom DIf J96/97 og foreldre.

7er-kamp NC: Jentene måtte vinne med 3 mål mot Oksfjord&Straumfjord for å gå til B-sluttspill. Det ble en litt uheldig start med 0-2 etter 5 minutter. Deretter var det mye jevnere hvor DIF strammet opp det defensive spillet og jobbet bra. Det var imidlertid for sent å snu kampen og det endte 0-3. Dermed 4.plass i puljen og ikke videre spill i turneringen.

11er-kamp NC: DIF møtte Gneist fra Bergen som ligger på 3.plass i serien etter vårsesongen. Vi måtte vinne for å nå A-sluttspill, og hadde medvind og nedoverbakke i 1.omgang. Gneist var jevnt besatt og hadde et godt lag, men DIF var bra med på notene i 1.omgang. Vi kunne notere 2 store sjanser der først Hanne la inn fra høyre, men Mathilde var en tåspiss for sent ute med å sette ballen inn. Deretter spilte Mathilde igjennom Amalie, men skuddet gikk til side for mål. I mellomtiden fikk Gneist et mål på en gjennomløping som luktet offside.

2. omgang ble vanskelig i motbakke, og DIF fikk lite til fremover. Gneist scoret til slutt 3 ganger, og det var helt greit at de gikk videre. Det var synd at vi spilte vår svakeste kamp i turneringen da det gjaldt som mest, og at vi ikke får til det vi viser på trening. Spesielt mangler at vi klarer mer enn 2 pasninger før vi mister ballen, og at vi ikke får renere treff på ballen ved 5-meter, frispark, klareringer og lengre pasninger. Vi endte med 3 poeng, 3.plass i puljen og B-sluttspill 1/8-finale. Der møter vi Vålerenga 1 eller Oppdal, torsdag 5.8 kl. 10.00 på Rustad bane 4. Avreise 08.00. Tipper at det blir Vålerenga, som hadde 2 seire og 1 tap i puljespillet og som ligger nr. 3 (8-2-2) i 1.div. i Oslo. Da får vi sjansen til å heve oss.

Kvelden var meget vellykket med grillkveld for spillere og støtteapparat på DIf-banen, i sol og ca 20 grader. I kampen mellom spillere og foreldre var de gamle fortsatt eldst og vant 2-0. Taktikken med lavt press, kick&run, og en 7-backslinje med libero fungerte perfekt. Målene ble satt inn av Ole Rikard «Der Bomber» Hammer og Lars Mourinho Johansen. I den påfølgende straffekonken vant jentene 3-2, der samme Mourinho ble den store syndebukken med århundrets straffebom på den 5., mens Ingeborg fintet Hellberg i kassa over på feil ben på jentenes siste.