Kategorier


Arkiv


Eat Move Sleep – Dikemark valgt ut til å være med på spennende forskningsprosjekt

DIF fotball sine 2007 og 2008 lag er med på dette. Følgende pressemelding ble sendt ut fra NFFs kommunikasjonsavdeling til media torsdag 6. april

Gjennom konseptet Eat Move Sleep ønsker Norges Fotballforbund, deres samarbeidspartner BAMA og EAT Foundation å informere og inspirere alle i og rundt fotballen til å gjøre sunnere valg både på og utenfor banen. Folkehelseinstituttet skal nå undersøke effekten av fotballen som en arena for å skape sunne levevaner. Bærum SK, Dikemark IF og Øvrevoll Hosle IL er tre av totalt 22 klubber som har blitt invitert og takket ja til å være med i forskningsprosjektet.

– Som det største særforbundet i Norge med over 375 000 medlemmer, har NFF et samfunnsansvar for å bidra til å bedre folkehelsen, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.
– Nå er prosjektet Eat Move Sleep på andre året, og vi merker allerede stor nysgjerrighet, involvering og engasjement hos mange klubber rundt om i hele landet. At Folkehelseinstituttet er så interesserte synes vi er kjempegøy.

Fotballen som ny og spennende formidlingsarena?
– Mange har pekt på at idretten kan ha en viktig rolle ved å legge til rette for sunnere valg, men det er gjort få undersøkelser av hvordan dette kan fungere. Da vi ble invitert til å evaluere Eat Move Sleep ble vi nysgjerrige. Vi vet jo at fotballen har stor gjennomslagskraft overfor barn og unge, og synes det er flott at vi har fått anledning til å få finne ut hvilken rolle fotballklubber kan ha i å formidle faktabasert informasjon på «deres eget språk».
– I samarbeid med EAT Foundation og Kreftforeningen skal vi undersøke dette gjennom spørreundersøkelser blant 9- og 10 årige jenter og gutter i 22 utvalgte klubber. Dette blir spennende, sier Ingunn Holden Bergh, forsker ved Folkehelseinstituttet.

Informasjon om Eat Move Sleep
Eat Move Sleep har samlet de tre kjente elementene mat, bevegelse og søvn i en ny og helhetlig innpakking som skal gjøre informasjon lettere tilgjengelig og inspirere alle til å gjøre bedre kostholds valg, være mer fysisk aktive og få bedre søvnvaner.
Eat Move Sleep er et konsept fra NFF og BAMA, i samarbeid med EAT Foundation. Forskningsprosjektet gjennomføres takket være Folkehelseinstituttet og Kreftforeningens engasjement.

Ved behov for mer informasjon om prosjektet, ta kontakt med prosjektleder Mari Haugli i NFF via e-mail: mari.haugli@fotball.no

eller fotballstyret@dif.no