Etterlengtet 3-poenger for 96-jentene 9.juni

Seier 3-2 over Røa borte på Røa grus.

Det har vært litt stang ut for 96-jentene i serien siden den flotte innledningen med seier i de to første kampene. I kveld surfet vi videre på de gode prestasjonene og finaleplass fra Sommarland Cup sist helg og tok en fortjent seier mot Røa.

14 jenter med det sedvanlige og solide støtteapparat tok turen til Røa Grus. Grusbanen var riktignok av de bedre, men kan det likevel være nødvendig å måtte spille gruskamper med de mange kunstgressanlegg som finnes ? Det ble for øvrig spilt en g96-kamp på den tilstøtende flotte kunstgressbanen på samme tid –> er dette en sak for likestillingsombudet, kvinnegruppa Ottar e.l.?

Nuvel…så til kampen. Vi hadde igjen valgt en 4-4-2-formasjon, og en offensiv variant av denne, med det formål å flytte spillet lengre opp på banen. Dette fungerte bra, og vi hadde et visst spillemessig overtok i første. Ikke de helt store sjansene i starten, men mange gode forsøk. Uttellingen kom etter 18 minutter da Amalie la tilbake til Mathilde, som satte ballen til side for en keeper som sto veldig langt ute. Røa var noe frempå, og fikk en heldig scoring ut av ingenting 3 minutter senere. Jentene jobbet hardt, og vi tok igjen ledelsen med 6-7 minutter igjen av omgangen. Mathilde scoret med høyra fra ca 16-meteren etter å ha dratt av en Røa-spiller. Pent, og 2-1 til oss ved pause.

Kampbildet i 2.omgang var stort sett det samme som i første. Mye dueller på midtbanen der vi sto frem, men ingen veldig store sjanser før Hanne H. kom igjennom alene. Et uheldig 1.touch gjorde at det ikke ble gåll, hvorpå Røa gikk rett i angrep. Ballen traff en hånd inne i vårt felt, og straffen var sikker og god inne ved høyre stolperot. 2-2.  Dette var imidlertid en kamp vi virkelig ville vinne, og vi la press på Røa hele veien. Det var fortjent da Mathilde headet inn en corner fra Amanda ved første stolpe 5-6 minutter før slutt. Etter det var vi aldri truet og 3-2 seieren var i boks.

Mye bra spill i dag, og ikke minst jobber vi mye hardere og er sterkere i duellene enn i noen av de tidligere kampene. Alle 14 var i aksjon minst en omgang hver, og gjorde en super innsats. En LAGSEIER. Dommeren var bra, supporterne fornøyd og trenerne gliste hele veien til Asker. MORO.

Resten av uken er det trening på DIF-banen torsdag 10.6 kl. 17.00 og OBOS Cup-kamp mot Bjørndal søndag 13.6 kl. 19.30 på Borgen kunst (oppmøte 18.45)